2009/06/07

Därför röstar jag på Gudrun

Politik är en svettig, trång och vass sak. Som en tät och fuktig djungel, full med surrande insekter och giftiga växter. Jag har aldrig känt mig hemma i den djungeln. Det är obekvämt och partiledarna är undflyende ansikten med åsikter som inte berör mig. Ingenting har varit särskilt intressant.

Gudrun har alltid varit hemma i politikdjungeln. Nu mer än någonsin. Hon kavlar upp ärmarna och är inte rädd för att bli smutsig. Med starka, målmedvetna kliv hugger hon sig genom den. Gudrun är trygg och smart. Om hon lyckas kicka ut en slips från Bryssel blir jag glad.

FOTO: ELISABETH OHLSON WALLIN

4 kommentarer:

annahita sa...

JAAAAAAAAA du röstade på gudrun!! åh vad glad jag blir! :D

det du skrev är verkligen sant: hon är inte rädd för att bli smutsig. hon räds inte hårda ord och impopularitet. hon går i täten, en riktig pionjär är hon. alla vet ju att kvinnor är det nya svarta.

Gail sa...

”Jag tycker att vi svenskar genom åren har haft mycket att vara stolta över. I vår kommunikation med människor från andra delar av världen har vi kunnat slå oss för bröstet genom att till exempel hänvisa till vår höga levnadsstandard, en bra social infrastruktur, allemansrätten, förhållandevis skaplig jämställdhet och fina idrottare. Till och med en och annan rakryggad politiker. Till den kategorin hör Gudrun Schyman.”

A quote from Benny Andersson. It doesn't matter what political party you prefer, I think we can all agree that Gudrun has a straightforwardness and courage to be admired!

Emma sa...

hell yeah!

Karin sa...

annahita: jaaa, det kändes så rätt att rösta på henne! och jag håller helt med om att hon inte räds impopularitet, utan verkligen satsar på det hon verkligen brinner för.

gail: i agree, mom.

emma: oh yeah!